söndag 9 mars 2014

Uppdate från carloscar aka Carl

Afrika-korrespondenten Calle uppsummerar. 

Malko Björbulans Kusins Brylling!

Jag och pojkvasken från Aneby vid namn Martin Johansson har för andra gången gillt på 2 veckor lyckats bränna oss och börjat flaga här borta efter en heldag med lekparksbyggande. Lurade av alla dem gråa molnen på himlen så har vi skitigt i att dra på oss någon solkräm och förlitat oss med att gubben på molnen ordnar upp det här! Icke sa Nicke kan man kortsummera det hela! Han gav oss en läxa istället! Så här sitter vi mitt i den djupaste djungeln av Swaziland med varsin gamnack och en smärta som att vi skulle doppat armarna i en "pissmyrestack" eller blivit anfallen av en oerhört feg storebror/syster med den effektiva attacken tusen nålar. "Inte kuuuuwl" som Björn Gustafsson skulle sagt.
Linn har förövrigt lyckats bekanta sig med hela Swaziland och hittat 28 st ungar som hon vill smuggla med sig hem till vischan utanför Vårgårda. Fantastiskt!
I Carro däremot har det växt en stor längtan av att ta upp frågor kring kvinnors jämställdhet på riktigt! Nu till hösten flyttar Carro ner permanent till
Swaziland för att ställa upp i nästkommande presidentval. Har vi en ny Gudrun Schyman på gång? Vi får helt enkelt suga på karamellen ett tag till! 

Hmm, För övrigt har jag kommit på att nästan alla grabbarna på farmen här heter Bendile! Det skulle nog kunna jämföras med det oerhört scchmexiga och häftiga svenska namnet Calle när jag väl tänker efter...

Vi har även blivit högprenumeranter på långvarigmjölk här nere, mjölken som står i kylen går ut 18 september 2014. Inte en jalle att det kan vara hälsosamt! Dem måste ju blandat i apbajs eller någon annat superkemikalie som gör att att man får tandröta vid 32 årsålder. 
Vi har en spännande framtid att vänta så att säga! 

Utöver när vi inte jobbar eller umgås med kidsen i närliggande områden så går vi "otippat" på två gudstjänster under söndagarna varav en afrikansk. Väldigt spännande och givande bör betonas! Men.... Tjenare vad dem skriker när det skall sjungas! Här tror dem tydligen att den som skriker högst är närmast Herren. Och jag stod precis vid högtalaren, aj aj aj, tinitus-garanti!
Pastorn agerade rockstjärna och skrek som om han hade trampat på en spik eller något annat dylikt. 
Sen är även mötena väldigt långa, på både gott och ont! 
Kan bli väldigt långdraget ibland! Ja, ni vet hur det är när man var liten och hängde med familjen på stan eller i någon form av semesterhåla.
När mamma vill gå och kolla in 25 olika porslin/inredningbutiker och det känns som att alla visar samma sak. Det blir rätt långtråkigt efter tag! 

Om man kunde måla upp en bild av internetfunktionen här i det afrikanska kungariket så skulle man kunna säga att det nog skulle gå snabbare att kasta iväg en flaskpost i närmaste sjö här borta eller betala någon av grabbarna på farmen att springa hem med information till Sverige. Det går helt enkelt brutalt segt! Men ska man kräma ut någon nyttigt från det hela, så är det dock väldigt skönt att avgifta sig lite från att vara uppkopplad hela tiden! 

För att avrunda käket och komma till efterrätten så är jag personligen väldigt nöjd med vistelsen hittills och ser fram emot den berikande tiden som återstår här nere. Denna tid kommer garanterat ge avtryck på många sätt och ses som ett spännande kapitel av livet! 
Nu sätter jag punkt på skrivande så hörs vi inom kort igen!
Ta hand om er!

På återseende! / Kärlek från Calle och Gänget.

4 kommentarer:

  1. Hahahahah ja dööör! Satt o skrattade högt i allrummet när ja läste detta så ja måste ha väckt åtminstone hälften av grannskaran denna tidiga morgon. Asså du är bäst o ja önskar er sjukt fin vecka nu! Ta vara på läxan ni lärt er så du slipper fler tusen-nålar-upplevelser ;) Kramar från matilda

    SvaraRadera
  2. Kung är du!
    Mangocurry

    SvaraRadera
  3. Tjeeena!

    Kul att ni verkar ha det bra, med några få undantag.
    Att prällen skriker kan bero på två saker. Han är född med en hög röst eller han käkar ovanligt starka halstabletter, typ Vicks blå. Ska ni gå på fler gudstjänster så se till att konfiskera tabletterna, innan gudstjänsten. Ni kan ju alltid lämna tillbaks dom när ni åker hem.
    Alternativt så drar ni ur sladden till högtalaren med motiveringen "det går så bra utan högtalare".
    Vad gäller kopplingen till dina semesteräventyr med familjen så har vi, i alla fall mamma, alltid trott att du fullkomligt älskade alla besök i pryl- och inredningsbutiker.
    Slutligen några visdomsord från en far till en son. Undvik mjölken och undvik solen.
    Puss och kram
    /Pappa

    SvaraRadera
  4. Alltså du är ju störtskön min broder! Du kan minsann konsten att både underhålla och förmedla känsla. Även om jag lider med dig på vissa punkter så kan jag ändå inte hålla tillbaka asgarvet :) SÅ "kuuuuwl"!! Var rädd om huden nu! LOVE ♡ /storasyster S

    SvaraRadera