söndag 9 mars 2014

3 - 5 Mars


Måndag till onsdag var vi på vår andra ICBC resa. ICBC står för In Community By Community och är missionsplatser runt om i Swaziland som stöttas av Potter´s Wheel church och deras olika arbeten.
ICBC hjäpler församlingen på en plats genom att bygga en kyrka, skola och starta ett jordbruk för att församlingen sedan ska kunna bli självförsörjande.

Vi reste tre timmar söder ut till en liten by vid namn Engcomini.
Där spenderade vi hela tisdagen med att bygga en lekplats till barnen på skolan. Om det bitvis var tungt och att man fick båsor på händerna så var det mer än värt det när 25 barn runt 5 år sedan springer, hoppar och leker på bildäcken som vi har grävt ner. 

Några av barnen tyckte att det var roligare att hoppa ner i hålen som vi hade grävt för gungorna eller att flytta på jordhögarna…

Vi bodde i större trästuga med 4 sovrum och ett ”allrum” där vi stuvade in oss 15 personer. Men det fanns el den här gången (HURRA!!) men inget rinnande vatten så disken gjordes utomhus och toaletterna fanns i ett annat hus. Detta hade inte var något problem om det inte var för att det värst regnvädret sedan vi kom till Swazi var nu.
Det kändes som om man badat med käder på efter att ha diskat och man behöve brottas med getter som sökta skydd från regnet för att kunna komma in på toan.
När man befinner sig mitt i det så glömmer man lätt bort hur priviligerade vi är. Att det är under två dagar och inte året runt som vi diskar utomhus. Man får slå sig på kinden och gå vidare.

Vi han inte göra klart lekplatsen men vi fick höra här om dagen ( inte Linns här om dagen som kan betyda i sommras, utan typ i torsdags) fick vi höra att ett team från Sydafrika kommer åka dit och bygga klart det. Sherri (vår handledare) har lovat oss bilder!

Regnet fortsatte under natten till onsdagen och under dagen. Detta resulterade i att innan vi ens lämnat tomten kör minibussen fast och behövs dras upp men hjälp av Sherris truck, kedjorna till blivande gungorna och lite putt hjälp.
Jag ångrar så att jag inte filmade detta!

Resten av lervägen var intressant men allt gick bra trott att vi var några millimetrar från att krocka med en ko.
Det är inget ovanligt här utan korna står oftare vid dikeskanten eller på vägen än i en hage.

Ha bäst! puss & kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar