fredag 28 februari 2014

21 februari

hej hopp. lördag idag! och det betyder ledig förmiddag, vi vaknade vid 8 och solen lyste och sedan dess har vi suttit här på våra utemöbler och tagit det mañana mañana!
igår va vi på en marknad och köpte massa frukt som vi skulle provsmaka. bland dessa var annanas, jackfruit, papaya och mango.
anansen va full med myror. jackfruiten var omogen. mangon likaså och papayan är fortfarande inte god, delila...! smakade ungerfär som osten.. men vi försökte iallafall!
dagen kommer alltså att vara ganska lugn, Sherri komemr en stund på eftermiddagen men om vi ska göra något eller vad vi ska göra är ännu oklart!

några sköna upptäckter:
igår va vi på ett event i kyrkan, shabbat meal. det är något de gör en gång var 3e månad, för att fira sabbaten. det är en ganska judisk tradition men det är tydligen så här, att de tar efter mer judiska traditioner än de traditionella kristna. de firar inte påsk och jul på samma sätt som vi gör i sverige eller norden för den delen.
toalettpappret här är sämst. hemma klagar jag över tvålagerspapper och dessa har bara ett. det känns som silkespapper och är tunt som bladguld, hur skumt som hellst. går åt minst två meter varje gång man är på toaletten. dock kostar det typ 10 kr för 10 rullar...
namnen är omöjliga att uttala, och om man lär sig uttala dem så går de fortfarande inte att stava. k blir till g och nk blir till chla. typ. eller ja, jag vet ju inte för jag har inte lärt mig än! haha.
det finns vasa, knorr och findus här, och afrika är ännu lyckligt ovetande om hästskandalerna. hur mycket hästkött har de egnetligen fått i sig här nere?
vattnet vi borstar tänderna med kommer direkt från ån, där kossorna badar, bajsar och kissar. kul att vi fick veta det igår, efter några dagars tandborstande fram och tillbaka.
kungen åkte förbi vår gård påväg till ett besök uppe i bulembu, ett annat av challange ministries swazilands arbeten. vi fick då veta att man får absolut inte stå upp och vinka på kungen, man måste befinna sig lägre än kungens huvud.
man ska aldrig säga till mig att: du kommer kunna ha internet varje dag en liten stund då, för å kolla mail och liknande, om jag inte kan få det. det kommer sluta i en kväll med tårar. oh snap linn.
carl är den mest faschinerade människan på denna jord, efter klara hurtig. han kan till exempel sitta och stirra på myrorna i flera minuter. han och martin kan dessutom sitta och diskutera saker länge, på exakt calle och martin stil, calle med låg seriös ton och martin med öppen mun.

1 kommentar:

  1. Sköningar! <3 Ni är grymma och det verkar ändå som ni trivs. Kul att läsa bloggen!

    Gud välsigne er!

    SvaraRadera